Μαρία Μησσήν

Μαρία Μησσήν

   Η Μαρία Μησσήν γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μουσική παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία». Σπούδασε επίσης Θέατρο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στην Αγγλία και την Ολλανδία. Παράλληλα με τις σπουδές της στο εξωτερικό, συνεργαζόταν με εταιρείες παραγωγής ταινιών και διαφημίσεων, καθώς και με θεατρικές ομάδες.

   Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως σκηνοθέτις, παρουσιάστρια και ηθοποιός. Μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πολλές εκπομπές στην τηλεόραση –ενδεικτικά: «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», «Ταξίδι στον Πολιτισμό», «Weekend», «Καινούρια Ζωή» κ.ά.–, ενώ έχει επιμεληθεί και έχει παρουσιάσει η ίδια ενημερωτικές, ταξιδιωτικές και μουσικές εκπομπές. Παράλληλα, έχει εργαστεί και στο Θέατρο, ως ηθοποιός και σκηνοθέτις.

   Γράφει στίχους, διηγήματα, θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Ασχολείται, επίσης με τη μουσική, τη φωτογραφία, το σχέδιο, το χοροθέατρο και την κινησιολογία. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται, σκηνοθετεί και παρουσιάζει την εκπομπή «24 ώρες στην Ελλάδα», που προβάλλεται από την ΕΡΤ3.

 

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής κυκλοφορεί το βιβλίο της:

  • Το θέατρο στο βυθό(2020)