Γιάννης Παντζόπουλος

Γιάννης Παντζόπουλος

 

Ο Γιάννης Παντζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα από οικογένεια που έχει τις ρίζες της στην Άνδρο. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες, Ζωγραφική και Χαρακτική και ευτύχησε να έχει για δασκάλους τους Α. Τάσσο, Α. Πολυκανδριώτη, Θ. Απάρτη, και Γ. Τσαρούχη. 
Έχει συµµετάσχει, µε έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, σε πολλές Πανελλήνιες, Πανελλαδικές και οµαδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις, έχει παρουσιάσει έργα του σε ατοµικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει πάνω από δέκα βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισµούς εφαρµοσµένων τεχνών. 
Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και Δηµόσιες συλλογές. 
Για σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης διαφηµιστικών εταιριών και για 35 χρόνια ιδιοκτήτης-διευθυντής Διαφηµιστικoύ Δηµιουργικού Γραφείου. 
Είναι ιδρυτικό µέλος και Γεν. Γραµµατέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης καθώς και ιδρυτικό µέλος και αναπληρωτής πρόεδρος του Ινστιτούτου Αρχαίας Ναυπηγικής και Τεχνολογίας. 
Διετέλεσε ιδρυτικό µέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Διαφηµιστών/Γραφιστών καθώς και αντιπρόεδρος του Σωµατείου Γραφιστών Ελλάδος. 
Δίδαξε Γραφικές Τέχνες και Σχέδιο σε Επαγγελµατικές Σχολές. 
Υπήρξε εκδότης-διευθυντής του µηνιαίου περιοδικού "Τρίαινα", του πρώτου ελληνικού περιοδικού γιώτινγκ, καθώς και σύµβουλος έκδοσης και αρχισυντάκτης του ναυτικού περιοδικού "Πλεύση". Μέχρι σήµερα έχουν δηµοσιευθεί περισσότερα από 300 άρθρα του και µελέτες σε θέµατα τουρισµού, ναυτικής ιστορίας και τέχνης στον περιοδικό και ειδικό Τύπο και έχει υπογράψει τα σενάρια και τα κείµενα σε 30 ντοκιµαντέρ µε τίτλους "Τεχνίτες και Εργαστήρια" και "Ελληνικός Τόπος".

 

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής κυκλοφορεί το έργο του:

  • Άνδρος(2006)