Αντάρτικα Λημέρια

Αντάρτικα Λημέρια

Στο βιβλίο “Αντάρτικα Λημέρια” παρουσιάζεται η αγωνιστική δράση του οπλαρχηγού Αντώνη Πατεράκη στην Εθνική Αντίσταση Κρήτης, με την ομάδα του Αρχηγού καπετάν Βασίλη Πατεράκη και των συνεργατών τους στις Σελινιώτικες Μαδάρες. 

Με τον ανιδιοτελή αγώνα του στην Αντίσταση, τον προσωπικό του αγώνα και το παράδειγμα της ζωής του, ο Αντώνης Πατεράκης καθίσταται διαχρονικό πρότυπο για τις νέες γενιές. 

Το κείμενό του, προσφέρεται στους αναγνώστες, τους ιστορικούς και μελετητές. Ιδιαίτερα ο προφορικός του λόγος, άμεσος και αυθεντικός, με στοιχεία της κρητικής διαλέκτου, συμβάλλει στη σύγχρονη Προφορική Ιστορία. 

Το αγωνιστικό, θυσιαστικό παράδειγμά του και των αδελφών του κατατίθεται ως διαχρονική μαρτυρία των ανθρώπων του λαού μας και της χώρας μας, για έναν κόσμο ειρηνικό, μέσα σ’ ένα γεωπολιτικό περιβάλλον επικίνδυνο και ρευστό, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Το βιβλίο, λοιπόν, “Αντάρτικα Λημέρια” περιέχει τη ζωή και δράση του οπλαρχηγού Αντώνη Πατεράκη, στο πλάι του Αρχηγού καπετάν Βασίλη Πατεράκη. Πληροφορούμεθα, δηλαδή, από το πολύ σημαντικό περιεχόμενό του, για την ιστορία της περιόδου, τη δράση του με την Ένοπλη Οργάνωση, για το μεγαλύτερο διάστημα της Αντίστασης στα Χανιά. Η Οργάνωση, μάλιστα, η δική τους, του Κουστογέρακου, “Ανεξάρτητοι Αντάρτες”, ήταν ουσιαστικά η σπουδαιότερη ένοπλη Οργάνωση της περιοχής.

Αντάρτικα Λημέρια

Αντώνης Ι. Πατεράκης-Οπλαρχηγός Σελίνου

Ιστορία

 

Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος

Isbn: 978-960-579-143-8
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες: 177
Λιανική Τιμή: 15,90 ευρώ