Μου αρέσω!

Μου αρέσω!

  Ξέρεις τι σχέση έχει το γέλιο με την αυτοεκτίμηση; Το ένα είναι η φυσική συνέπεια του άλλου.

Αποκτώντας αυτοεκτίμηση εδραιώνεις μια καλή σχέση με τον εαυτό σου που είναι ο σταθερός σύντροφος της ζωής σου. Έτσι, μπορείς πιο εύκολα να συνδεθείς με τους ανθρώπους γύρω σου και να χαρείς μέσα στις σχέσεις που δημιουργείς.
  Ναι, μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου και όταν γελάς να το κάνεις με την καρδιά σου. Γίνεται.
  Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση αντικαταθλιπτικών σε όλες τις προηγμένες χώρες και η δική μας χώρα κατέχει μια σημαντική θέση σ' αυτόν τον τομέα. Το γενικό κλίμα πίεσης στο οποίο ζούμε οι περισσότεροι και το οποίο μας αφήνει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και ακόμα λιγότερη ενέργεια για να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά, μας οδηγεί όλους σε μια ζωή με αρκετά καταθλιπτικά στοιχεία. Τι είναι όμως αυτό που υπάρχει μέσα μας και καθορίζει το βαθμό που θα επιδράσουν όλοι αυτοί οι αρνητικοί παράγοντες στον ψυχισμό μας; Ποιο είναι το κοινό στοιχείο ανάμεσα σ' αυτούς που κατά καιρούς διακατέχονται από καταθλιπτικά συμπτώματα;
  Αυτό το βιβλίο στοχεύει στο να αποκαλύψει κάποιες πρωταγωνιστικές αιτίες που μας οδηγούν σε μια σειρά από εμπειρίες στερημένες από χαρά που κρύβουν πίσω τους τη βασική αρχή, δε μ' αρέσει ο εαυτός μου. Μέσα από τις σελίδες του περιγράφονται οι λόγοι και οι διαδικασίες που μας οδηγούν στην αρνητική αυτοεκτίμηση, αλλά και οι επιλογές που κάνουμε και έχουν σαν αποτέλεσμα τη μη ικανοποιητική σχέση με τον εαυτό μας. Θα δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος που περικλείει τις αιτίες που μας οδηγούν στις επιλογές που διαιωνίζουν το πρόβλημα της αρνητικής αυτοεκτίμησης. Περιγράφονται, επίσης, τρόποι και δρόμοι διαφυγής απ' αυτό τον φαύλο κύκλο και προτείνονται τεχνικές ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης με στόχο να ζήσουμε μια πιο ικανοποιητική και δημιουργική ζωή.

 

"Το γενικό κλίμα πίεσης στο οποίο ζούμε οι περισσότεροι άνθρωποι και το οποίο μας αφήνει ελάχιστα περιθώρια και ακόμα λιγότερη ενέργεια για να αξιοποιήσουμε τον όποιο ελεύθερο χρόνο μας δημιουργικά, οδηγεί σε μια ζωή με αρκετά καταθλιπτικά στοιχεία. Τι είναι όμως αυτό που υπάρχει μέσα μας και καθορίζει τον βαθμό επίδρασης όλων των αρνητικών παραγόντων στον ψυχισμό μας; Ποιο είναι το κοινό στοιχείο ανάμεσα σ' αυτούς που κατά καιρούς διακατέχονται από καταθλιπτικά συμπτώματα;

 

Το βιβλίο της ψυχοθεραπεύτριας Σμαρούλας Παντελή "Μου αρέσω" στοχεύει στο να αποκαλύψει κάποιες από τις κύριες αιτίες που ωθούν τον άνθρωπο να αφήσει στα αζήτητα την ίδια τη χαρά του. Πίσω τους κρύβεται σχεδόν πάντα η επάρατη βασική αρχή "δε μ' αρέσει ο εαυτός μου". Στις σελίδες του περιγράφονται οι λόγοι και οι διαδικασίες που μας οδηγούν στην αρνητική αυτοεκτίμηση καθώς και οι καθημερινές επιλογές με τις οποίες συντηρούμε και διευρύνουμε την προβληματική σχέση με τον μόνιμό μας σύντροφο, τον εαυτό μας. Η συγγραφέας ιχνηλατεί τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται ο φαύλος κύκλος των αιτίων και των επιλογών που τελικά διαιωνίζουν το πρόβλημα της αρνητικής αυτοεκτίμησης. Περιγράφει, επίσης, με εύληπτο τρόπο καθημερινές οδούς διαφυγής και προτείνει απλές τεχνικές ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης με στόχο μια πιο ικανοποιητική και πιο δημιουργική ζωή. Ολόκληρο το "Μου αρέσω" διαπνέεται από το δίκαιο αίτημα της χαράς και της αυτοπεποίθησης και έρχεται να γεμίσει - κάλλιο αργά παρά ποτέ ... - τα κενά της παιδικής μας ηλικίας. Επουλώνει με κέφι τις πληγές απ' τις οποίες πηγάζει η μάστιγα του αιώνα ... η ανασφάλεια."

 


Μου αρέσω!
Ένα βιβλίο για την αυτοεκτίμηση

συγγραφέας: Σμαρούλα Παντελή
171 σελ.
ISBN 978-960-6748-49-3
Τιμή € 10,65