Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός»

Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός»

Το νέο βιβλίο του Λαοκράτη Βάσση περιλαμβάνει κείμενα που ρίχνουν φως σε κρίσιμα θέματα, της πολιτικής, της πολιτιστικής και της εθνικής μας γενικότερα ζωής, όπως: Επικυριαρχία, Μακεδονικό Α’ και Β’, Εθνική συνεννόηση κ.ά. Ακόμη, κείμενα που αναφέρονται στον Σάκη Καράγιωργα, τον Μανώλη Γλέζο, τον Λυκούργο Καλλέργη και τον ήρωα της Εθνεγερσίας του ‘21 Μάρκο Μπότσαρη.


Το κύριο θέμα του βιβλίου είναι η ευρωδυτική επικυριαρχία, ο «λαβύρινθος» , όπως τον αποκαλεί, της μετανεωτερικής υποτέλειάς μας, στον οποίο έχει παγιδευτεί η Χώρα μας απ’ τη Χρεοκοπία (2010) και εντεύθεν.
Κλειδί της πολιτικής του ερμηνείας είναι: ο μεταπολιτευτικός «διπολισμός», που ευθύνεται για τη Χρεοκοπία, και ο τρέχων διαχειριστικός «νεο-διπολισμός», που ευθύνεται για τη συνέχιση της άγονης, ως τώρα, διαχείρισής της.
Είναι χαρακτηριστικό το καταληκτικό «δια ταύτα» του πρώτου και κύριου κειμένου του βιβλίου: «Μέγα ζητούμενό μας είναι το πώς θα αναθερμανθεί το όραμα της ανεξαρτησιακής ανασύνταξης του Τόπου μας. Το πώς δηλαδή η συλλογική «Αριάδνη» θα υφάνει τον «μίτο» και ο συλλογικός «Θησέας» θα αναμετρηθεί νικηφόρα με τον «Μινώταυρο» της Χρεοκοπίας και της Ευρωδυτικής Επικυριαρχίας, για να βγούμε απ’ τον λαβύρινθο της μετανεωτερικής υποτέλειάς μας».
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σημειώνει ο Λαοκράτης Βάσσης:
…Με τις «Πρέσπες» αποκαλυπτικά δηλωτικές: 
• της «ανημπόριας» του πολιτικού μας συστήματος 
και της επικυριαρχούμενης χώρας μας 
• της βαθιάς πολιτιστικής μας κρίσης 
και της παρακμιακότητάς μας
• των όλο και μειούμενων εθνικών μας αντοχών 
και αντιστάσεων, 
καλούμαστε, συνειδητοποιώντας την κατάστασή μας, να σταθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης μπροστά στα οριακά δεδομένα της εθνικής μας πραγματικότητας.
Οπότε και να χαράξουμε μακρόπνοη στρατηγική ανασύνταξης της Ελλάδας και του Ελληνισμού, με κοινή, επιτέλους, γραμμή στα εθνικά μας θέματα. Αλλά και με κρίσιμο, μεταξύ άλλων, μέλημά μας την … επιστροφή σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και νηφάλιου διαλόγου, χωρίς εκατέρωθεν εμπαθείς και άφρονες «ενοχοποιήσεις». Όσο «μεγάλες» κι αν (μπορεί να) είναι οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές, εντός μάλιστα των ορίων της πιασμένης στη μέγγενη της ευρωδυτικής επικυριαρχίας εθνικής μας ζωής (απ’ τη Χρεοκοπία μας και εντεύθεν).
...
Κι ούτε λόγος, όχι τέτοιες … λύσεις, όπως των «Πρεσπών», και στα άλλα εθνικά μας θέματα!

 

Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός»

συγγραφέας: Λαοκράτης Βάσσης
Isbn:978-960-579-100-1

Διαστάσεις: 14 X 21

Σελίδες: 108

Λιανική Τιμή: 10.00 ευρώ