Το Κόκκινο Βιβλίο ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (Πρόγραμμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας)

Το Κόκκινο Βιβλίο   ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ  (Πρόγραμμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας)

Τα τελευταία χρόνια η  Ελλάδα της κρίσης έχει έρθει πιο κοντά στη Λατινική Αμερική για λόγους ευνόητους. Άλλοι τη  βλέπουν σαν ευλογία των λαών και άλλοι σαν κατάρα αυτού που εννοούν τάξη.

Το Κόκκινο Βιβλίο”, είναι τα προγραμματικά ντοκουμέντα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV), του κόμματος που ίδρυσε ο χαρισματικός κομαντάντε Ούγκο Τσάβες:

[…] ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο Ιμπεριαλισμός είναι να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του και να οικοδομήσει το σοσιαλισμό για να μετασχηματίσει τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Είναι η μόνη αναγκαία, ορθολογική και εφικτή διέξοδος σε αυτό το σταυροδρόμι της ανθρωπότητας.
[…] Το PSUV θα διασώσει με κριτικό πνεύμα τις ιστορικές εμπειρίες του σοσιαλισμού, υιοθετώντας ως οδηγό τη σκέψη και τη δράση των επαναστατών και σοσιαλιστών της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου, όπως ο Χοσέ Μαρτί, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο Χοσέ Κάρλος Μαριάτεγι, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Μαρξ, ο Φρίντριχ Ένγκελς, ο Λένιν, ο Τρότσκι, ο Γκράμσι, ο Μάο Τσε Τουνγκ και άλλοι που συνέβαλαν στον αγώνα για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για έναν κόσμο ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, σε μια ανθρώπινη εμπειρία που έχει ως πρόγονούς της την κοσμοθεωρία των Ινδιάνων, των Αφροαμερικάνων, του Χριστιανισμού και της Θεολογία της Απελευθέρωσης. Θα στηρίζεται στη συνεισφορά του επιστημονικού σοσιαλισμού και του Μαρξισμού, αλλά και στη φιλοσοφία της πράξης, απαραίτητο εργαλείο για την κριτική ανάλυση της πραγματικότητας και οδηγό στην επαναστατική δράση.

To Κόκκινο Βιβλίο είναι το πρώτο σκάφος του ΤΑΞΙΔΕΥΤΉ, στο φιλόδοξο ταξίδι του στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Οι αναγνώστες θα μπορέσουν να δουν χωρίς θριαμβολογικές ή δαιμονολογικές διαμεσολαβήσεις, τι ακριβώς πιστεύουν  και κάνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του μεγάλου εγχειρήματος στην αγαπημένη Ήπειρο, αυτήν που ονομάζουν “Η Δική μας Αμερική”.  H ισπανική γλώσσα, μας δίνει ένα ωραίο λογοπαίγνιο για να καταλάβουμε τι εννοούν:

ESTADOS UNIDOS” σημαίνει Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,

ESTAMOS UNIDOS” σημαίνει ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Το Κόκκινο Βιβλίο

ΘΕΜΕΛΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

(Πρόγραμμα του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας)

Συγγραφέας: Συλλογικό

Isbn:978-960-579-033-2-5
Σελίδες: 104
Λιανική Τιμή: 10.00 ευρώ