Επανίδρυση της Ευρώπης

Επανίδρυση της Ευρώπης

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο για την Ευρώπη και το μέλλον της με τίτλο «Επανίδρυση της Ευρώπης».

 Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης και ο 35χρονος δικηγόρος Γιάννης Γούναρης, ειδικευμένος στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το βιβλίο προλογίζουν το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώην ευρωβουλευτής Λουτσιάνα Καστελίνα, εκ των ηγετικών μορφών της Ιταλικής αριστεράς και εκ των ιδρυτών της εφημερίδας «Il Manifesto».

 Οι συγγραφείς επισημαίνουν τα θεσμικά και πολιτικά αδιέξοδα της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης που, δέσμια του νεοφιλελευθερισμού, έχει χάσει το δρόμο και τον διακηρυγμένο στόχο της. Προτείνουν την επιστροφή στις οικουμενικές ανθρωπιστικές ιδέες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού ως πηγή έμπνευσης και έναυσμα για μια δημοκρατική επανεκκίνηση της Ενωμένη Ευρώπης, πάνω σε νέες πολιτικές και αξιακές βάσεις.  Αναζητούν το νόημα μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θεμελιωμένης στις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη ριζική μεταρρύθμιση των θεσμών και των πολιτικών της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος ειρήνης και ασφάλειας, η απουσία του οποίου έχει φανεί τόσες φορές στην εποχή μας, με τελευταία αφορμή την κρίση της Ουκρανίας.

Επανίδρυση της Ευρώπης

Συγγραφείς: Πάνος Τριγάζης, Γιάννης Γούναρης
Isbn:978-960-9692-34-2

Σελίδες: 208
Λιανική Τιμή: 13.50 ευρώ