Ισλαμισμός και Ισλαμοφοβία

Ισλαμισμός και Ισλαμοφοβία

 Αν παραδεχτούμε ότι αναλογεί σε όλους μας ένα μερίδιο ευθύνης για τη διαφύλαξη των αξιών μας,

 

 αυτό υπαγορεύει και την ατομική υποχρέωση ενημέρωσης, κατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας των συνενοίκων και συμπολιτών μας στην τοπική κοινωνία, και πολύ περισσότερο της προβολής του ειδώλου της κοινωνίας αυτής, στον αδιάψευστο καθρέφτη του παγκόσμιου χάρτη που κατοπτρίζονται οι γειτονιές του κόσμου. Οι κοινωνίες μας δεν αντέχουν άλλες απώλειες, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτές. Αυτή η αέναη διαμάχη μάς στοιχίζει σε χρόνια προόδου, εθνική αλληλεγγύη, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάταση. Ας μάθουμε πώς θα κατανοήσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν πριν αυτές οριστικοποιηθούν σε αγεφύρωτα χάσματα.

Ο Φώτης Παπαγεωργίου έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση την οποία ανέλαβε έπειτα από μακρά πορεία σε επιχειρησιακές Υπηρεσίες πρώτης γραμμής της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου από το Πανεπιστήμιο St. Andrews του Ην. Βασιλείου, με εξειδίκευση σε θέματα Ριζοσπαστικοποίησης και Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμούρης είναι διδάκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιορδανία και Ην. Βασίλειο, με εξειδίκευση σε θέματα Πολιτικής και Ασφάλειας στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σχετικά άρθρα - δημοσιεύσεις:

 

Ισλαμισμός και Ισλαμοφοβία 

Πέρα από την προκατάληψη
Συγγραφείς:  ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ,     ΑΝΤΩΝΗΣ  ΣΑΜΟΥΡΗΣ
Πρόλογος: Γιάννης Ρουμπάτης
Isbn: 978-960-9692-10-6
Λ. Τιμή: 23,53 €
Σελίδες: 416