Σορόκο Λεβάντες

Σορόκο Λεβάντες

  Όπως περιγράφει Λευτέρης Μιχελάκης, στα ποιήματά του καταγράφεται μία κατάσταση, είναι βιωματικές εικόνες που μπορεί κάποιος αναγνώστης να αναγνωρίσει κοινά στοιχεία από τη ζωή του.

«Η ενασχόλησή μου με την ποίηση είναι μια παλιά ιστορία, από μικρός μου άρεσε η λογοτεχνία, γενικότερα, διαβάζω και έγραφα πάντα αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια γίνεται πιο ώριμη η γραφή και με την παρότρυνση φίλων στη λέσχη ποίησης Ηρακλείου αποφάσισα να επιλέξω κάποια, 50 ποιήματα, και να τα εκδώσω».
«Ο Καρυωτάκης έλεγε ότι «η ποίηση είναι το καταφύγιο που φθονούμε», ο δρόμος των ποιητών είναι καθαρά μοναχικός. Ο καθένας έχει την ανάγκη να εκφραστεί κάπου, εγώ μπορώ να εκφραστώ καλύτερα μέσα από την ποίηση», αναφέρει.

Τα ποιήματά του δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη θεματολογία, «είναι καθαρά ερωτικά ποιήματα, αυτό που μου βγαίνει, η ερωτική διάθεση, είναι μια καταγραφή μιας περιόδου», περιγράφει.
  Οι αγαπημένοι του ποιητές είναι οι Καβάφης, Σεφέρης, Ελύτης, Μ. Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Π. Νερούδα και Έλιοτ.
Ο Λ. Μιχελάκης είναι μέλος της λέσχης ποίησης Ηρακλείου και μιλά για τη δράση της. «Συναντιόμαστε, συζητάμε, γράφουμε για την ποίηση, παρουσιάζουμε νέους και παλιούς ποιητές, είναι μια καλή παρέα στο Ηράκλειο, μια καλή συνέχεια, συντροφιά και πνευματική προσφορά στο Ηράκλειο. Είμαστε τουλάχιστον 50 άτομα, άνθρωποι που μας αρέσει η ποίηση, την αγαπάμε. Είμαστε μια λέσχη ανοιχτή, μπορεί να έρθει ο καθένας να συμμετέχει ως ποιητής ή να παρακολουθήσει εκδήλωση», περιγράφει.

 

Σορόκο Λεβάντες

 ποίηση

Συγγραφέας: Λευτέρης Μιχελάκης 
Isbn: 978-960-6748-96-7

Λιανική Τιμή: 7,45 ευρώ

Σελίδες:59