Ο Ματωμένος Γάμος

Ο Ματωμένος Γάμος

Η ηθογραφική ποιητική δραματουργία του Λόρκα κορυφώνεται στον Ματωμένο Γάμο, το πιο πολυπαιγμένο έργο του συγγραφέα στην Ελλάδα. Γραμμένο το 1932, σε μία περίοδο πολιτικής καμπής της Ισπανίας, ο Ματωμένος Γάμος έγινε ορόσημο μιας ολόκληρης εποχής και επηρέασε όσο λίγα έργα τη γραφή του σύγχρονου θεάτρου.

Γη, φύση και άνθρωπος. Έρωτας, γάμος και μίσος. Πίστη, τιμή και προδοσία. Αγνότητα, παρθενία και πόθος. Κοινωνία, ήθη και έθιμα. Ενοχή, εκδίκηση και καθαρμός. Ζωή και θάνατος. Πραγματικότητα και φαντασία. Λέξεις-έννοιες που ενέπνευσαν και εξύψωσαν σε διαχρονική και οικουμενική αξία τον ποιητικό και δραματουργικό «κόσμο» του δολοφονημένου από το φρανκικό φασισμό Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, έννοιες που συνύφαναν και το δράμα του «Ματωμένος γάμος».

Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής γράφει ένα έργο για τον απόλυτο έρωτα που υπερβαίνει φραγμούς, νόμους και λογική. Στην τραχύτητα του ανδαλουσιανού τοπίου και την αυστηρότητα των άγραφων νόμων ελλοχεύει ο θάνατος ως τελική έκβαση της πάλης ανάμεσα στην αστείρευτη ορμή του πάθους και τους απονεκρωμένους θεσμούς.

Οι Εκδόσεις Ταξιδευτής παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της σειράς Σύγχρονοι Κλασσικοί “Ο Ματωμένος Γάμος” του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στην μνημειώδη μετάφραση του μεγάλου δικού μας λογοτέχνη, Κώστα Κοτζιά.

Στη σειρά επίσης κυκλοφορούν:

Μπέρτολντ Μπρεχτ: Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν, Οράτιος Μακκόϋ: Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ: Γέλιο στο σκοτάδι, Ντάσιελ Χάμμετ: Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου και άλλες νουβέλες, Τζον Στάινμπεκ: Η χρυσή κούπα, Κνουτ Χάμσουν: Οι Μπαγαπόντηδες.

Ο Ματωμένος Γάμος

 

Συγγραφέας: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

 

Σειρά: Σύγχρονοι Κλασσικοί

Isbn: 978-960-579-162-9

Διαστάσεις: 14Χ21cm
Σελίδες: 116
Λιανική Τιμή: 10,00