Ταξίδι αναΨυχής

Ταξίδι αναΨυχής

Η σύγχρονη ιστοριογραφία έχει πολύ να ωφεληθεί από τα προσωπικά βιώματα αν­θρώπων που συμμετείχαν με την δράση τους στην ανάπτυξη των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στην Ελλάδα

και στην διαμόρφωση των πολιτικών δομών που τους καθόρισαν. Άν­θρωποι που επέλεξαν την ανωνυμία και την ανυστεροβουλία υπηρετώντας την καθαρότη­τα της συνείδησής τους.
   Το παρόν βιβλίο είναι ένα «Ταξίδι αναΨυ­χής», σαν ένα ιστορικό αφήγημα, γραμμένο από τη σκοπιά ενός «αφανούς» αυτόπτη μάρ­τυρα μιας ολόκληρης εποχής, που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 60 χρό­νια.
   Χρόνια μεστά από εσωτερικά και διεθνή γεγονότα, που άλλαξαν ριζικά τον κόσμο μας και συνεχίζουν αδιάκοπα να τον αλλάζουν.
       Είναι ένα «Ταξίδι» δίχως τέλος.

Ο Δημήτρης Μαράκας γεννήθηκε το 1940 στην Αγία Παρασκευή. Έχει εργαστεί κατά καιρούς σε εκδοτικούς οίκους, όπως στο "Θεμέλιο" (1965-1966) υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δεσποτίδη και διοργάνωσε σειρά εκθέσεων βιβλίου ελλήνων και ευρωπαίων συγγραφέων.

Στα χρόνια της Δικτατορίας 1967-1973 έζησε στη Δυτική Ευρώπη, όπου υπήρξε στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα. Μετά την πτώση της δικτατορίας εργάστηκε στις εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή" αρχικά ως μεταφραστής και επιμελητής μεταφράσεων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καθώς και ως εισηγητής εκδόσεων (ευρωπαϊκών και λατινοαμερικάνικων τίτλων) εισάγοντας στην Ελλάδα σπουδαία έργα, μεταξύ άλλων του Ζοζέ Σαραμάγκου.

Ανάμεσα στις μεταφράσεις του σημειώνεται η μετάφραση στο έργο της Ρόζας Λούξεμπουργκ "Κοινωνική μεταρρύθμιση ή Επανάσταση", εκδόσεις "Σύγχρονη Εποχή", καθώς και πλήθος άλλα πολιτικά-θεωρητικά κείμενα. Το αφήγημα "Ταξίδι αναΨυχής" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Ταξίδι αναΨυχής


Συγγραφέας: Δημήτρης Μαράκας

Isbn: 978-960-579-132-2

Διαστάσεις: 14 Χ 21

Σελίδες: 248

Λιανική Τιμή: 12,00 ευρώ