Ο ευτυχισμένος φίλος μας

Ο ευτυχισμένος φίλος μας

  Ανέκαθεν, είχαμε την τάση να αναζητούμε στα βάθη της ιστορίας τους ήρωες και τα «μυθικά» πρόσωπα χωρίς να στρέφουμε το βλέμμα μας στους πραγματικούς ήρωες της εποχής μας. 

  

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και στερεότυπα και απομακρυσμένη από την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, είναι ικανή να αποκαλύψει ήρωες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση της αλήθειας και στην προστασία των καταπιεσμένων και ανυπεράσπιστων λαών. Ένας από αυτούς τους σύγχρονους ήρωες είναι και ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί.

Για τον στρατηγό Σολεϊμανί έχουν ακουστεί πολλές και αντικρουόμενες απόψεις στα διεθνή ΜΜΕ και για μερικούς αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Στο βιβλίο «Ο ευτυχισμένος φίλος μας» προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε τον πραγματικό ήρωα που αφιέρωσε τη ζωή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του φανατισμού των εξτρεμιστικών ομάδων. Γιατί ο στρατηγός Σολεϊμανί υπήρξε αληθινός ήρωας για τον λαό του, ένας σύγχρονος μύθος.

Στις 102 σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρήσαμε να ρίξουμε φως στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και στο ψυχικό του σθένος μέσα από προσωπικά βιώματα του ίδιου αλλά και από αφηγήσεις όσων είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν από κοντά.

Σε έναν κόσμο ελευθερίας του λόγου είναι σημαντικό να ακουστεί μία διαφορετική άποψη από αυτή που προβάλλεται από τα κατευθυνόμενα από τις «μεγάλες δυνάμεις» ΜΜΕ, ώστε οι αναγνώστες να έχουν την ευκαιρία για μια ολόπλευρη ενημέρωση.

Στο παρόν βιβλίο, που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Αλί Καρατζί, ο αναγνώστης θα διαβάσει μικρές ιστορίες από τη ζωή του στρατηγού καθώς και την άποψη που διαμόρφωσαν γι’ αυτόν σπουδαίες προσωπικότητες από διάφορες χώρες.  

 

Ο ευτυχισμένος φίλος μας 
Βιογραφία


Συγγραφέας: 
Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας

της Ι.Δ. του Ιράν στην Ελλάδα

Isbn: 978-960-579-131-5

Διαστάσεις: 14 Χ 21

Σελίδες: 102

Λιανική Τιμή: 10,00 ευρώ