Το θέατρο στο βυθό

Το θέατρο στο βυθό

Ανάμεσα σε έναν κόσμο που ίσως, κάποτε, να υπήρχε πραγματικά και σε έναν απροσδιόριστο χρόνο και τόπο – εδώ ξεκινά η ιστορία της Ντελμάν Βέρνερ. 

Γεννημένη σε μια συνομοσπονδία πολιτειών, την Κοινοπολιτεία της Καλιράντα, η Ντελμάν γίνεται γρήγορα μάρτυρας του τέλους της ένδοξης εποχής τους.

    Μέσα σε ένα εκρηκτικό και χαοτικό κλίμα, η κοπέλα προσπαθεί να συναρμολογήσει ξανά τα σπασμένα κομμάτια της ζωής της. Όμως, αντί να βρει αυτά που ψάχνει, αρχίζει σιγά-σιγά να χάνεται και η ίδια, περιπλανώμενη μέσα σε έναν παράξενο, μισοδιαλυμένο κόσμο. Τα βήματά της θα την οδηγήσουν στις δυτικές περιοχές της Κοινοπολιτείας, όπου και θα βιώσει μιαν άνευ προηγουμένου βιβλική καταστροφή, από τη μανία της οποίας ελάχιστα πράγματα θα γλιτώσουν.

   Η Ντελμάν, που επιβιώνει μετά την καταστροφή ξυπνάει στον βυθό εντελώς σαστισμένη. Βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καινούρια ζωή, με δικούς της κανόνες και δικά της παιχνίδια. Δεν μπορεί πια να βγει από τη θάλασσα –κάτι την εμποδίζει να εγκαταλείψει το νερό–, είναι αδύνατον να φτάσει στην επιφάνεια, ασφυκτιά. Πριν περάσουν πολλές μέρες, ωστόσο, η κοπέλα κάνει μια απροσδόκητη ανακάλυψη: Ένα Θέατρο υψώνεται στην κορυφή ενός βράχου, ακέραιο και με όλα τα φώτα του αναμμένα, περιστρέφοντας τους προβολείς του και καλώντας τους θεατές του, σαν να βρισκόταν από πάντα εκεί! Είναι το Θέατρο στο Βυθό, που παίζει κάθε βράδυ για ένα αόρατο κοινό.

Η Ντελμάν καταφέρνει να μπει μέσα, κι αρχίζει, έτσι, μια καινούρια ζωή. Με μεγαλειώδεις σκηνές στο πλαίσιο ενός διαρκούς έργου, παρασκήνια και συνεχή δραματική ένταση. Έκπληκτη και μπερδεμένη, βλέπει ότι αυτήν τη φορά ένα νέο παιχνίδι έχει αρχίσει.

Μέσα στο πανδαιμόνιο και στο παραλήρημα του Θεάτρου, σε αυτόν τον διαρκώς χαρούμενο και εντελώς παράλογο κόσμο όπου έχει βυθιστεί, η κοπέλα κάνει ηρωικές προσπάθειες για να προστατέψει την αίσθηση της πραγματικότητας. Ένα τρελό κυνήγι ξεκινά και μια συναρπαστική περιπλάνηση προς αναζήτηση της αλήθειας. Μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου, καθώς, στην προσπάθειά της να κατανοήσει και να εξιχνιάσει αυτό το νέο μυστήριο, η Ντελμάν ανακαλύπτει κάτι συγκλονιστικό.

   Mια σουρεαλιστική και αλληγορική περιπέτεια στο βυθό, μια μεγάλη βουτιά στο συλλογικό ασυνείδητο, αλλά και μία μοναδική επανάσταση ενάντια στη διαρκή υπακοή σε ένα κοινωνικό σύστημα, που επιβάλλει ρόλους μέσα σε αυτό το μεγάλο Θέατρο που αποκαλούμε Ζωή.


Το θέατρο στο βυθό 

Μυθιστόρημα

συγγραφέας: Μαρία Μησσήν

Isbn:978-960-579-114-8

Διαστάσεις: 21Χ29

Σελίδες: 660

Λιανική Τιμή: 19,60 ευρώ