Τετράδια Ονείρων

Τετράδια Ονείρων

Πόσες φορές, αλήθεια, δε βρισκόμαστε  απέναντι στο μυστήριο των ονείρων!

Πόσες φορές δεν ξυπνάμε με τη  γλυκιά αίσθηση του ονείρου να μας κατακλύζει κι άλλες τρομαγμένοι από εφιάλτες αναρωτιόμαστε αν αυτό που είδαμε στο ύπνο μας ανήκει στο χώρο της φαντασίας ή είναι κάποιο σημάδι για μελλοντικά γεγονότα!

Τρέχουμε τότε και πιάνουμε το στυλό και αρχίζουμε να το καταγράφουμε σ’ ένα τετράδιο, σ’ ένα μπλοκ, σ’ ό,τι βρούμε μπροστά μας.

   Τα «Τετράδια Ονείρων» είναι ένα σύνθετο μυθιστόρημα, που ο μύθος του εξελίσσεται στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Αθήνα, φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Αφηγείται τον παράλληλο βίο δύο ανδρών που τα όνειρά τους θα είναι εκείνα που θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού.

   Τα όνειρα των ανθρώπων είναι το θέμα της ιστορίας του νέου βιβλίου του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου, «Τετράδια Ονείρων», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής». Είναι το τρίτο λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα που αυτή τη φορά επέλεξε το δύσκολο και απαιτητικό είδος του μυθιστορήματος.

Η πρωτοπρόσωπη γραφή εναλλάσσεται  με την τριτοπρόσωπη δίνοντας ζωντάνια στην αφήγηση, κρατώντας σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

Το εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από την Ηρακλειώτισσα ζωγράφο Ρένα Ματαλλιωτάκη.

   Ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στη Χάλκη Λάρισας. Εργάστηκε σαν δάσκαλος στο Ηράκλειο και συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του βιβλίου «Ιστορία της Κρήτης για το Δημοτικό Σχολείο».Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 2001 με τη συλλογή διηγημάτων «Το μονόστηλο», εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το 2004 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων του «TerraSanta» επίσης από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής». 

Τετράδια Ονείρων 

Συγγραφέας:Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

Isbn: 978-960-8365-55-1

Σελ. 192

Λιαν. Τιμή: 12,23