Νεφερτίτη

Νεφερτίτη

 

«Η εξουσία είναι σαν τη φωτιά. Καταναλώνει τα πάντα. Κι όταν φύγει, το μόνο που αφήνει είναι στάχτη».

 

 Την αποκαλούν «Η Τέλεια». Είναι η διασημότερη και ομορφότερη γυναίκα του αρχαίου κόσμου. Βασιλεύει μαζί με τον σύζυγό της, Ακενατόν, στην πιο δυνατή, εκλεπτυσμένη και πλούσια κοινωνία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος και σε μία αυτοκρατορία που εκτείνεται από την Αφρική ως τη Μέση Ανατολή. Πίσω όμως από το περίλαμπρο σκηνικό, συντελείται μία επική μάχη για την εξουσία. Η Νεφερτίτη και ο Ακενατόν εγκαινίασαν μία πεφωτισμένη, νέα θρησκεία και ανοικοδόμησαν μια μεγαλοπρεπή και μυστηριώδη νέα πρωτεύουσα, την Ακετατέν, στην οποία λάτρευαν το Θεό Ήλιο, τον Ατόν. Η εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων στην Αίγυπτο ανατρέπεται. Το ιερατείο απογυμνώνεται από την εξουσία και τον πλούτο που παραδοσιακά κατείχε, ο στρατός εξοργίζεται με τις πολλαπλασιαζόμενες αναταραχές στην αυτοκρατορία και ο λαός δυσαρεστείται με την απώλεια των παλιών θεών. Oι παλιές συμμαχίες αμφισβητούνται και ολόκληρες γενιές κληρονομούμενης δύναμης και πλούτου βρίσκονταν ξαφνικά να κινδυνεύουν.

Και τότε, μέρες μόνο πριν τον κρίσιμης σημασίας εορτασμό για τα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσας, η Νεφερτίτη εξαφανίζεται. Ο ίδιος ο Ακενατόν αναθέτει στον Ράχοτεπ,  νεότερο αρχιερευνητή του τμήματος Μετζάι των Θηβών, με την αυξανόμενη φήμη για τις πρωτότυπες μεθόδους του, να ερευνήσει το μυστήριο. Η επιτυχία θα τον στέψει με δόξα –αν όμως αποτύχει, εκείνος και η οικογένειά θα πεθάνουν... 

Με τη «Νεφερτίτη», οι εκδόσεις Ταξιδευτής μας συστήνουν ένα νέο είδος αστυνομικού θρίλερ με γερές ιστορικές βάσεις. Πρόκειται για ένα βιβλίο με σφικτή πλοκή που κρατά αμείωτο μέχρι τέλους το ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτει εγκλήματα, συνομωσίες, κρυφά πάθη και μυστικά ενός παιγνιδιού εξουσίας που διαδραματίζεται μέσα σε μία επαναστατική κοινωνία. 

Νεφερτίτη

Το βιβλίο των νεκρών: Αίγυπτος 1335 π.Χ.
Συγγραφέας: Νικ Ντρέικ
μετάφραση: Ελισάβετ Παστρικού
421 σελ.
ISBN 978-960-6748-08-0
Τιμή € 22,43