Η Αρκούδα τραυμάτισε τα Γεράκια

Στην παρούσα έκδοση ο αναγνώστης συναντά μια βαθιά και διασταλτική ανάλυση των γεγονότων και των νοημάτων του Ουκρανικού ζητήματος, της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και των μελλοντικών πιθανών διεθνών εξελίξεων.

Μέσα από την παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων των συγκρούσεων, υπάρχει διεξοδική ανάλυση όρων και θεμάτων γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής, διπλωματίας, διεθνούς δικαίου, στρατιωτικών πρακτικών – οπλικών συστημάτων, καθώς και του μοντέρνου τρόπου λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης.

Δίδεται μεγάλη έμφαση και στην ακτινογραφία των βασικών εμπλεκομένων στην κρίση προσωπικοτήτων, κυρίως βέβαια του κεντρικού προσώπου, του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν.

Φυσικά, μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένες στα πολύ επίκαιρα ενεργειακά και διατροφικά ζητήματα, αναλύεται διεξοδικά η έννοια του νέου βιώμενου υβριδικού πολέμου.

Οι ιστορικές αναδρομές, τα ιστορικά παραδείγματα, οι ιστορικές αιτίες και αφορμές που παρατίθενται αποτελούν επίκαιρα και χρήσιμα εργαλεία στην ανάλυση των διεθνών δρώμενων.

Τέλος το βιβλίο περιέχει γεγονότα που έλαβαν χώρα μέχρι τον Ιούλιο, για τα γεγονότα των επόμενων μηνών θα ακολουθήσει νέα έκδοση.

 

Η Αρκούδα τραυμάτισε τα Γεράκια

μελέτη


Συγγραφέας: Νίκος Κιτσάκος

Isbn: 978-960-579-147-6 

Διαστάσεις: 14 Χ 21 cm

Σελίδες: 150

Λιανική Τιμή: 10,60 ευρώ