Πούτιν: Η αποσιωπημένη Συνέντευξη στον Tucker Carlson

Με την ανά χείρας έκδοση της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, το «Δίκτυο Σεισάχθεια» και οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» φιλοδοξούν να καλύψουν την ανάγκη να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το ελληνικό κοινό σχετικά με τις τεράστιας σημασίας παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και που αναπόφευκτα επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας σε αυτή την κομβική αλλά και κρίσιμη περίοδο.

Η συνέντευξη, που παρακολούθησε ένας στους οκτώ κατοίκους του πλανήτη, δεν έτυχε της δέουσας σημασίας και προσοχής στη χώρα μας. Κάποια ΜΜΕ, σε περιορισμένη έκταση και με υποκριτικό ενδιαφέρον, αναφέρθηκαν σε αυτήν, είτε σχολιάζοντάς την αποσπασματικά και δίνοντας ερμηνείες, χωρίς να παραθέσουν ούτε καν δείγμα του πρωτότυπου κειμένου, είτε δημοσιεύοντας επιλεκτικά αποσπάσματα από το δίκτυο youtube, σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από την ελληνική.

Με την έκδοση αυτή ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ο ίδιος άποψη, για όσα ο Πρόεδρος Πούτιν αναλύει στη συνέντευξή του σχετικά με το ιστορικό και το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο εξελίσσεται η σημερινή σύγκρουση στην Ουκρανία, τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν, τη πραγματική πορεία του πολέμου και την κατάσταση στο μέτωπο, τη στάση της Ρωσίας και την επίσημη θέση της στο σημερινό γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Κυρίως όμως την ειλικρινή και σαφή θέση της όσον αφορά την ειρήνευση και τις διαπραγματεύσεις.

Λίγες μόλις ώρες αργότερα, η συλλογική Δύση έδωσε την απάντησή της, όχι μόνο απορρίπτοντας κάθε προοπτική ειρηνικής διευθέτησης, αλλά κλιμακώνοντας επιθετικά και επικίνδυνα την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Η συμβολή της παρούσας έκδοσης, είναι σημαντική για την αφύπνιση της συνείδησης του ελληνικού λαού, της ευαισθητοποίησής του και της ενεργοποίησής του για να αποτρέψει τα χειρότερα που επίκεινται, εάν αφεθεί μοιρολατρικά στη τύχη που του επιφυλάσσουν.

«Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

Η πιο πάνω ρήση του Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ κοσμεί την κεντρική αίθουσα των γραφείων της ΕΣΗΕΑ (της Ένωσης των Δημοσιογράφων), στο πιο κεντρικό της σημείο.

Ενστερνιζόμενοι την πιο πάνω άποψη, θεωρούμε πως η γνώση των απόψεων που εκφράζονται από κάθε πλευρά του δημόσιου βίου -κυρίως για κεντρικά ζητήματα- αποτελεί ακρογωνιαίο στοιχείο της Δημοκρατίας. Με τη λειτουργία της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις θέσεις όλων των πλευρών εξασφαλίζεται η εξαγωγή αντικειμενικών και ασφαλών συμπερασμάτων.

Ποιος κινδυνεύει από την λειτουργία της Δημοκρατίας; Η εξουσία ποιου τίθεται σε αμφισβήτηση; Σίγουρα όχι οι δημοκρατικά αναδειγμένες αρχές κάθε τόπου, κάθε λαού, οι οποίες λειτουργούν -εξ ορισμού- με κανόνες διαφάνειας. Κυρίως οι μη εκλεγμένοι από τους λαούς μηχανισμοί εξουσίας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης νοιάζονται για την αδιαφάνεια και την αποσιώπηση της θέσης-άποψης του «Έτερου», κάτι που συνέβη και με την συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν που παραχώρησε στον αμερικανό δημοσιογράφο TuckerCarlson τον Φλεβάρη του 2024.

Οι εκδόσεις “Ταξιδευτής” υπηρετώντας πλέον των 20 ετών την ανάδειξη των σημαντικών, ακόμα και μη αποδεκτών από κάποιους, θέσεων κάθε πλευράς, παραδίδουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό την συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου, σε συνεργασία με το “Δίκτυο Σεισάχθεια”.

Η έκδοση αυτή επιδιώκουμε να δημιουργήσει -μέσω της επίγνωσης των θέσεων της Ρωσικής Δημοκρατίας σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα αλλά και τα παγκόσμια προβλήματα ειρήνης και πολέμου- έναν νέο διάλογο σχετικά με την εμπλοκή της Ελλάδας -ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ- στις πολεμικές περιπέτειες που έχει συρθεί. Να κατανοηθούν ξανά οι αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ που διασφαλίζουν τις αξίες της ισότητας, της αλληλοκατανόησης και εντέλει της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς.

Για τις εκδόσεις “Ταξιδευτής” η Ιστορία αποτελεί αλληλουχία γεγονότων κι όχι κάποιων τυχαίων ή μη στιγμών. Όμως, προκαλεί και σε εμάς δέος η εικόνα των σημαιών του ΝΑΤΟ, της Ουκρανίας και του Αγκυλωτού Σταυρού μαζί, καθώς δεν ξεχνάμε -υπηρετώντας εκδοτικά την Ιστορία- τα εκατομμύρια των ανθρώπων-θύματα του ναζισμού.

Ο εκδότης

Πούτιν: Η αποσιωπημένη Συνέντευξη  στον Tucker Carlson

 

Isbn: 978-960-579-170-4
Διαστάσεις: 14Χ21cm
Σελίδες: 168
Λιανική Τιμή: 14,00