Ο χωριάτης

Ένας “φτασμένος” ηθοποιός απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχίας του.

Το πηγαίο ταλέντο του πάτησε σε μια στέρεη βάση, αυτήν της καταγωγής του, την οποία δεν ξέχασε ποτέ. Η απλότητα που του όρισε αυτή του τη σεμνότητα αποτελεί και το μαγικό του ραβδί: αυτοαποκαλείται στους κύκλους της μεγάλης δημοσιότητας αλλά και των “μεγάλων σαλονιών” ως ο «ΧΩΡΙΑΤΗΣ».

Από πού, όμως, τον ακολουθούν όλα αυτά τα βιώματα; Τι ήταν αυτό που έπλασε μέσα του τη φλόγα; Κάτω από ποιες συνθήκες και συνήθειες; Ποιοι τον στήριξαν, με χαμόγελο, παρά την ανέχειά τους, να τολμήσει το άπιαστο;

Αυτό το παρελθόν για τον ήρωά μας αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητάς του, καθορίζει την συμπεριφορά, τις αξίες και τη ματιά του για την ζωή. Τελικά, όμως, τον ανταμείβει σαν άνθρωπο με απρόσμενα δώρα.

 

Ο Θάνος Κανούσης γεννήθηκε στο χωριό Κοντοβούνι Κοζάνης.Σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο και εργάστηκε σαν ηθοποιός για περισσότερα από είκοσι χρόνια, συμμετέχοντας σε αξιόλογες παραστάσεις. Υπήρξε για μια πενταετία στέλεχος του Θεάτρου Καισαριανής, έπαιξε στην Επίδαυρο (Ήφαιστος στον Προμηθέα Δεσμώτη με Γιάννη Βόγλη) καθώς και στην τηλεόραση (Θέατρο της Δευτέρας) αλλά και παίρνοντας μέρος σε δέκα τηλεοπτικά σήριαλ καθώς και στον Κινηματογράφο. Σαν σεναριογράφος συνεργάστηκε με τον Γιάννη Καλαμίτση και κείμενά του παίχτηκαν στην ΕΡΤ & στον ΑΝΤ1.
Σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται σαν Παραγωγός Συναυλιών (υποστήριξε συνεργαζόμενος με σπουδαίους συνθέτες- τραγουδοποιούς – τραγουδιστές, όπως: Θάνο Μικρούτσικο, Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο, Νότη Μαυρουδή, Πυξ-Λαξ, Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, Διονύση Τσακνή, Μανόλη Λιδάκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Βασίλη Καρρά κ.ά. Ο Χωριάτης είναι το τέταρτο Μυθιστόρημά του.

Προηγούμενα έργα του:

Το κλάμα της βροχής – Δελφίνι 1977 (επανέκδοση Ταξιδευτής 2023)

Ο Άγγελος της λίμνης – Ταξιδευτής 1997

Το Τανγκό της μοναξιάς – Ταξιδευτής 2018

Ο χωριάτης

Μυθιστόρημα

 

Συγγραφέας: Θάνος Κανούσης

Isbn: 978-960-579-159-9

Διαστάσεις: 14Χ21cm
Σελίδες: 381
Λιανική Τιμή: 15,00