Νίκος Κορμπάκης

Νίκος Κορμπάκης

 

Ο Νίκος Κορμπάκης γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Τσίπιανα της Ηλείας το 1940.
Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της κατοχής, και αργότερα έζησε από κοντά τον εμφύλιο πόλεμο.
Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία, όπως  χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας εκείνα τα χρόνια.
Στη Γερμανία εργάστηκε για δεκαετίες και ήρθε σε επαφή με το συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες του οποίου συμμετείχε αποφασιστικά. Κατά την περίοδο της δικτατορίας, αποτέλεσε ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα των Ελλήνων του εξωτερικού.
Τα βιώματα από την κοινωνική και πολιτική δράση του από τη μία, και η ισχυρή έλξη της γενέθλιας γης από την άλλη, είναι οι δύο πυλώνες που προσδιορίζουν τα πλαίσια της γραφής του.
Την πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα έκανε το 2003 με το βιωματικό μυθιστόρημα «Και κοίτα… μη χαθούμε» από τις εκδόσεις «Περί τεχνών» και ακολούθησε το 2007 το «…Κι αν σας ρωτήσει η μάνα σας…» μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα του εμφύλιου πολέμου, από τις ίδιες εκδόσεις. Το «Αχ Ψεύτη κι άδικε ντουνιά»  είναι το τελευταίο του μυθιστόρημα και κινείται στο χώρο της σύγχρονης μυθοπλασίας.

 Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής κυκλοφορεί το βιβλίο του: 

  • Αχ Ψεύτη κι άδικε ντουνιά (2013)